Lördagen den 9 juni

Klockan två på "morgonen" tyckte Alyssa att det var dags att släppa ut de små raringarna ur magen. Vattnet gick och jag var klarvaken på 0,5 sekunder och slet raskt upp min kompis Marie ur nattsömnen.

Vi bänkade oss runt valplådan där Alyssa hade lagt sig. Marie (som är veterinär och som har Alyssas syster "Allis") hade lagt en semestervecka på att hjälpa mig med valpning och valpar. Det kändes himla skönt. Tusen tack Marie!!!

Efter 10 minuter kom första krystvärken och en dryg halvtimme senare kunde vi se en liten svans och ett ben. Valpen ville helst stanna kvar, så jag fick hjälpa till med att lirka fram det andra benet och att dra försiktigt i takt med krystvärkarna. Men rätt som det var ploppade en rejäl sobelflicka fram.

Alyssa tvättade och pysslade om sin förstfödda och verkade ha glömt av att hon hade fler i magen som ville ut. Det blev till att tvinga ut henne på en liten kissetur och så småningom kom värkarbetet igång igen. Valp nummer två tittade ut drygt två timmar efter den första. Det var en sobelgosse. Det märktes att han var lite trött eftersom hans förlossning tagit så lång tid. Men han piggade snart på sig och började snutta på morsan.

Nästa valp var en pigg liten rackartjej som blixtsnabbt letade upp spenen och knuffade undan hanen, som fick leta upp en ny spene! Men hennes förlossning hade gått betydligt snabbare, hon var bara 40 minuter efter hanen. Nu såg Alyssa  väldigt lugn och avslappnad ut och vi trodde nog att det var sista valpen, men icke.

En timme senare ploppade en liten svart tjej fram. Det gjorde däremot inte hennes efterbörd... De andra efterbördarna hade hängt med varje valp ut och Alyssa hade låtit sig väl smaka. Nu tog hon sig en ny paus och vi trodde hon var färdigvalpad, men hon lurade oss igen.

Klockan halv nio behagade sista valpen, en sobeltös, halka ut. Vi hade hoppats på att efterbörden från valpen innan skulle följa med, men den lyste med sin frånvaro. Nu var i alla fall alla fem valparna ute i sin nya värld och den nyblivna modern såg mycket stolt ut, över sin nya familj!

 

20010609_1.jpg (9358 bytes)
Valp nr 1,"Rultan", sobeltik, 350 gram

20010609_3.jpg (9497 bytes)
Valp nr 3, "Fläcken", sobeltik, 316 gram

20010609_5.jpg (8252 bytes)
Valp nr 5, "Bläsan", sobeltik 300 gram

20010609_2.jpg (9186 bytes)
Valp nr 2, "Gossen", sobelhane, 326 gram

20010609_4.jpg (7931 bytes)
Valp nr 4, "Svartingen", trf tik, 260 gram

20010609_6.jpg (14167 bytes)
Country Squire's Alyssa med sina nyfödda

 

 

Föregående / Back Nästa / Next

Detta dokument är en del av ett frameset. Klicka här om Du inte ser en innehållsförteckning till vänster på sidan.
This document is a part of a frame set. Please click here if you can't find an index on the left side of the document.