Till minne av
Cronys Magic Merlin
född: 1989
död: 2002
 

Tack för allt Merlin, du var en mycket speciell hund, som jag saknar oändligt mycket.
Vi har haft så mycket roligt tillsammans, och du älskade att visa upp dig på utställningar och att vara till lags.
Merlin var med mig överallt, och som liten valp i Julita blev han genast beundrad. Hans första utställning resulterade i Best in show vid Eskilstuna lokala kennelklubb, där han som liten valp konkurrerade ut 14 collies och blev Big och Bis.
Men Merlin var inte bara vacker, han var mycket klok också, nästan så det blev mänskligt i bland, vid odlaren blev han uppflyttad till elitklass, (inoff) . Off. hade Merlin lydnadsprovsdiplom och var fullcertad.
Även på gamla dagar ville Merlin ha ett uppdrag om inte annat kunde han ju bära och försöka hjälpa till med mattes matkassar. När han var 12 år, började han höra och se sämre så han gick vilse i skogen. Merlin brukade alltid vara lös när vi vistades i skog och mark och jag litade på honom till 100%, så blev jag lite förvånad att han helt plötsligt var borta, men även nu var Merlin en mycket klok hund, så han gick och hälsade på en mycket snäll farbror som bodde i skogen, och han visste så väl när det var snälla människor, då kunde han bara gå dit för att bli klappad. Farbrorn har talat om för mig, att det var som om hunden sa: "nu har jag gått vilse så nu får du hjälpa mig", och precis så var Merlin, har jag talat om för farbrorn (farbrorn älskar djur).
Merlin blev 13½ år, trots att man började se åldersförändringarna, så är det så svårt att inse att han är borta, han var en riktig gentleman, så klok och så vacker. 

Matte Carina